Vill ni variera morgondagens tacomiddag tycker jag absolut att ni ska testa den här tacolasagnen. Den är utan pasta men varvas i lager på samma sätt som vanlig lasagne så därför fick den heta tacolasagne. Den fick högsta betyg här hemma så jag kommer definitivt göra den snart igen.
Ja då har ni morgondagens middag färdigplanerad så nu behöver ni inte fundera mer på det. Jag däremot måste fundera vad vi ska äta imorgon.
Tacolasagne
8 hg köttfärs
2 pkt tacokrydda
500 g krossade tomater
6-7 tortillabröd
ostsås av mix och 2 dl mjölk
riven ost
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
jalapeño
Stek köttfärsen. Blanda sedan ner tacokryddan och därefter tomaterna.
Låt koka några minuter.
Koka ihop ostsåsen enligt förpackningens anvisningar.
Smörj en ugnsform, täck botten med köttfärsröra.
Lägg på tortillabröd (klipp och pyssla ihop så att det blir ett lager).
Varva sedan köttfärs, ostsås, riven ost och tortillabröd några varv.
Avsluta med lite köttfärsröra.
Blanda ihop crème fraiche och riven ost. Bred röran över köttfärsen överst i formen.
Lägg ev. några jalapeño överst för ytterligare hetta.
Tillaga i 225 grader ca 20 min.