torsdag 2 juli 2015

Makaronilyxlåda

Makaronilåda eller pudding känns som barnmat och eftersom jag alltid har haft äggallergiska barn har jag faktiskt aldrig lagat det. Men i dag var det dags då vi hade så mycket korv och makaroner i kylskåpet som ingen ville äta upp. Jag tillsatte även broccoli för att få lite nyttigheter i maten men framför allt för att inte Isak skulle bli så ledsen då han inte kan äta äggstanning. Är det broccoli i maten så vill han ändå inte äta det.


Makaronilyxlåda
6-8 dl kokta makaroner
2,5 dl stekt korv
kokt broccoli
3 ägg
1 dl crème fraiche tomat o basilika
2 dl mjölk
salt o peppar
riven ost

Lägg makaroner, korv och broccoli i en smord ugnsform.
Blanda ihop ägg, crème fraiche och mjölk.
Häll äggblandningen i formen.
Salta o peppra.
Strö över riven ost.
Tillaga i 225 grader 20-30 minuter.

Crème fraiche smaksatt med tomat och basilika är så god och favoriten här hemma. Självklart blev det gott även i den här maträtten, kanske till och med att det var den som gjorde att det blev så gott som det blev.

Perfekt maträtt (om man tål ägg) för att ta tillvara korv- och makaron-rester. Dessutom kan man ju tillsätta lite av varje som man har hemma - köttbullar, skinka, lök, paprika, zucchini osv.


Nu måste jag stänga ner datorn och byta om, det är tjejmiddag på gång. Härligt med lite surr, vin och god mat. Tyvärr verkar inte vädret vara med oss så det blir nog en innemiddag, vi som så gärna hade velat sitta ute i kvällssolen. Ja, ja det får bli nästa gång….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar