Kycklingenchiladas
Kycklingröra
6 hg kyckling
100 g spenat
2 dl crème fraiche
1 dl salsa
salt, peppar
Tomatröra
ca 400 g (fin)krossade tomater
1 dl salsa
0,5 tsk chilipeppar
salt, peppar
8 tortillabröd
riven ost
Strimla kycklingen, stek den och salta o peppra. Lägg åt sidan.
Stek spenaten tills vätskan kokat bort.
Tillsätt den stekta kycklingen, crème fraiche och salsa.
Smaka av med salt o peppar.
Fyll tortillabröden med kycklingröran och lägg dem hoprullade i en smord ugnsform.
Blir det nån kycklingröra över så lägg den bredvid tortilla i formen.
Blanda ihop tomater och salsa, krydda med chilipeppar, salt o peppar.
Häll över tortillarullarna.
Strö sedan över rikligt med riven ost.
Tillaga i 200 grader i ca 20 minuter.
Om det behövs kan du höja temperaturen och gratinera i ytterligare ca 5 minuter om inte osten fått tillräckligt fin färg.
Jag använde en liten burk salsa à 220 gr och använda halva burken till kycklingröran och andra halvan till tomatröran.
Till mig själv använde jag low carb-tortillabröd, så det blev en lågkolhydratvariant.
Tortillarullar på rad |
Tomatröra |
Täckt med riven ost |
Färdig att äta |