måndag 16 mars 2020

Ugnslax med parmesan-färskost

Ny vecka och nytt middagstips! Lax är ju så otroligt gott tänker jag varje gång jag äter det och ändå äter jag det så sällan, max 1 gång per vecka. Fast det är nog inte ens så ofta, för vi äter ju en del röding också och nån gång då o då äter vi torsk.

Så enkelt att tillaga o variera och det mesta blir så himla gott. Nu senast testade jag den nya smaken på färskost, parmesan. Eftersom jag hade  basilika hemma blandade jag i lite färsk basilika i osten innan jag fyllde laxen med oströran. Supergott tillsammans med ugnsstekt broccoli och en enkel sallad.


Ugnslax med parmesan-färskost

4 portionsbitar laxfilé
100 g färskost med parmesansmak
1 msk färsk basilika, hackad
salt, peppar

Smörj en ugnsform, salta o peppra laxen och lägg i formen.
Blanda ihop ost och basilika.
Skär ett snitt längs med laxen och fyll med oströran.
Tillaga 200 grader i ca 15-20 minuter.


Jag använde bara 3 bitar lax och då blev det kvar lite av oströran så den blandade jag ihop med lite crème fraîche, mer basilika, riven parmesanost och salt o peppar och serverade kall till laxen. Men jag tyckte inte det behövdes nån mer sås egentligen, utan att det räcker med oströran i/på laxen.

Enkelt o gott
Goda tillbehör
Favorit-tallrik
Det var den här osten jag använde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar