onsdag 22 maj 2019

Smakbox till Mors Dag

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar Smakbox och jag är så tacksam över mitt samarbete med dem. Nu till Mors dag har jag fått lov att tävla ut en Smakbox igen. Men det är snabba ryck som gäller. Redan på fredag 24/5 kl.15 avslutas tävlingen så gå genast in på mitt Instagram (eller Facebook) och delta i tävlingen.


Om ni inte vågar chansa så har jag även ett en rabattkod till er. Om ni utnyttjar den så är ni säker på att få en smakbox, eller rättare sagt så får ni ge bort 2 eller 3 smakboxar till reducerat pris. Ge bort till mamma, dig själv eller nån annan som är värd en fin present.

Koden 25MATRO ger dig hela 25% rabatt om du ger bort 2 eller 3 boxar i följd. 
Du betalar alltså endast 448 kr för 3 boxar (ord. 597kr) eller 299 kr för 2 boxar (ord. 398kr). Rabattkoden gäller till 26/5 och beställer gör du här.

Så här spännande är det att öppna en fullproppad Smakbox 💖

Gratinerad nachotallrik

Barnens nya storfavorit är denna goda rätt som är perfekt till lördagslunchen om man har över lite köttfärs från tacofredagen. Dessutom så himla enkel att göra att barnen kan göra det själva. Supersmidigt och vill man minska disken kan man göra som vi gör ibland. Vi ställer helt enkelt fram plåten på bordet och sedan tar var o en direkt därifrån och in i mun🙈 Minimalt med disk och maximalt med frossa.


Gratinerad nachotallrik

tacochips
tacoköttfärs
riven ost
ev. salsa

Lägg ut tacochips på en plåt.
Strö över köttfärs och riven ost.
Tillaga i 200 grader i ca 10 min.
Klicka ev. ut salsa innan servering.


Antingen serverar man direkt från plåten eller så tar var o en en bit på en egen tallrik där man kan fylla på med salsa och grönsaker till en komplett måltid.

Det kan även vara ett perfekt före-maten-snacks på helgerna då i alla fall vi tycker om att laga mat länge och även lite senare. Då är det perfekt att småäta något samtidigt som man smuttar på nå gott i glasen och lagar en god middag. Det är familjemys på hög nivå. Jag älskar när hela familjen samlas i köket.

Var så god o ät!
Redo för ugnen

tisdag 21 maj 2019

Snurrigt

Efter att ha jobbat mycket i flera dagar och knappt haft nån minut till vila och återhämtning känns det sååå skönt med en ledig kväll i dag. Jag njuter 💖 Extra härligt att vi fick en varm och solig kväll och kunde chilla i vår lounge och sedan äta grillmiddag ute. Det gäller att passa på för enligt prognosen ska det nu bli sämre väder igen.

Jag sitter faktiskt ute just nu och bloggar också. Underbart! Ida varvar att spela basket och hoppa studsmatta, perfekta sommaraktiviteter enligt henne - förutom att bada då förstås. Men det får hon vänta ett tag på.

Bild från i fjol, men det ser likadant ut i år😍

Jag var lite sugen på att gå på en kvällspromenad eller rättare sagt så borde jag gå på en promenad. Men jag tror inte att jag lyckas slita mig från loungemöbeln och jag hade ju tänkt ha en riktig slöarkväll så jag tror jag håller kvar den tanken och skippar promenaden o njuter av vilan istället. Det kommer fler kvällar och fler möjligheter till promenader.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, hoppas att ni också har en bra tisdagkväll💖

måndag 20 maj 2019

Grillkryddade kycklinglår i Crock Pot

Då var det måndag och vardag igen och man vill gärna har snabblagade goda maträtter till middag då alla kommer hem hungriga och trötta från jobb o skola.

Att använda en Crock Pot är mitt bästa knep för att snabbt få middagen på bordet när man väl har kommit hem. Eftersom middagen då tillagar sig själv medan man är på jobbet och är färdig när man kommer hem. Det största problemet är dock att ibland tillagas maten för länge och blir så mör så den faller sönder. Därför är pulled pork perfekt att tillaga i en Crock Pot.


Grillkryddade kycklinglår i Crock Pot

1 kg kycklinglår
smält smör
kinesisk soja
grillkrydda

Till grytan
0,5 gul lök, i klyftor
1 st morot, i bitar
1,5 dl vatten
0,5 msk kycklingfond

Blanda smör med soja och grillkrydda och pensla runt om kycklinglåren. 
Lägg lök, morötter, vatten och fond i en botten på Crock pot-grytan. 
Lägg kycklinglåren ovanpå.
Tillaga på låg effekt i 5 timmar.
Kontrollera att kycklingen är klar genom att se att skära ett snitt för att se att vätskan är klar och köttet vitt.

Vi var många till middag så jag gjorde 2 kg kyckling och det rymdes 😀

I dag är det kvällsjobb som gäller igen, men just nu har jag en paus när jobbdatorn (eller i alla fall systemen) får tänka och jobba utan mig. Tack o lov är det inte så ofta jag måste jobba på kvällarna för trots att det bara är nån timme jag måste jobba så är det mentalt jobbigt att veta att jag har tider att passa även på kvällstid. När jag väl kommer hem från jobbet då vill jag vara ledig och själv styra över min tid.

söndag 19 maj 2019

Matsedel v.21 maj 2019

Trodde ni att jag hade glömt veckomatsedeln? Det har jag inte, men det har varit fullt upp hela dagen med Idas basketavslutning som vi har haft här hos oss. En lyckad avslutning med 10 baskettjejer, hamburgare, fika och tävlingar i strålande sol.

Här kommer veckans matsedel lite senare än vanligt men som vanligt hoppas jag att ni hittar nå gott som ni vill prova.


Matsedel v.21 maj 2019

Köttfri måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Mysfredag

Veckans godsak

lördag 18 maj 2019

Majskräm

Åh vilken underbar dag jag har haft med en perfekt blandning av jobb och vila. Nu ligger jag utslagen i soffan efter en riktigt god middag där jag åt alldeles för mycket. Först lite vila och se'n ska jag ta en kopp te och ett smakprov av mina nybakade bullar. Finns det nå godare?

Innan jag lägger mig och vilar i soffan ska jag ge er ett supergott tillbehör, som är mitt nya måste till pulled pork. Jag borde ha gett er det här receptet redan igår så hade ni kunnat smaka det till fredagstacon. Men bättre sent än aldrig....


Majskräm

4 små burkar majs
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Salt o Peppar

Häll bort vätskan från majsen och lägg dem sedan på en ugnsplåt.
Rosta majsen i 180 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lite lätt rostad men inte bli brun. 
Mixa majsen, vitlök och gräddfil med en stavmixer tills röran är ganska slät. 
Smaka av med salt o peppar.
Servera kall eller varm.


Jag har bara serverat den kall till pulled pork och tacos. Men jag kan tänka mig att det är ett gott tillbehör till en köttbit och då passar den kanske varm. Måste testa det.

fredag 17 maj 2019

Sovstund och go'middag

Vilken skön dag vi fick och det ska vara sol och hyfsat varmt hela helgen. Som vi behöver det!

I dag slutade jag tidigt pga huvudvärk. Istället för att sitta på jobbet o plågas och inte få något gjort så åkte jag hem och la mig o sov. Så himla skönt för när jag vaknade så var huvudvärken borta och jag kunde njuta av att det var fredag. Så nöjd med mitt åka-hem-tidigt-beslut som var så lyckat.

Det var endast jag, Ida och Isak hemma till middag, de åt pasta- och köttbullsallad medan jag gjorde en sallad med kräftstjärtar och caesardressing till mig. Så härligt att vi kan sitta ute o äta middag igen.  Nu hoppas vi att vi har flera soliga o goda utemiddagar framför oss.


Fredagkväll innebär soffhäng med Let's Dance på tvn, datorn i famnen och lite godsaker på bordet. Det är dock en skillnad, eftersom jag sov på eftermidda'n är jag inte lika trött som jag brukar vara på fredagkvällar. Skönt!

Nej, nu måste jag stänga ner den privata datorn och öppna jobb-datorn för nån timmes kvällsjobb innan det blir helg på riktigt.