I lucka nummer två gömmer sig julens godaste kycklingrätt som vi alltid äter på första advent. Julmust i grytan och julmust i glasen är det som gäller då. Fast i år ska vi äta det i morgon måndag istället eftersom Isak inte är hemma till middag i dag och enligt honom är det här svingott 😀 och då vill jag ju inte att han går miste om vår mysiga och goda tradition.
Julmustkyckling
1 kg kycklingfilé
3 dl crème fraiche
3 dl julmust
1,5 hönsbuljongtärning
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja
Dela kycklingen i mindre bitar, stek, salta o peppra.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna.
Koka upp.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Garnera ev med färsk rosmarin.
Servera med ris eller ugnsrostade rotsaker.
***************
***************
Fick en välbehövlig o skön sovmorgon i dag och har precis tänt första ljuset och satt mig framför Vinterstudion för lite frukost. En riktig mysmorgon, så det lär bli några koppar te innan jag lämnar köket. OM jag lämnar köket, jag kanske stannar här hela da'n - mitt favoritrum.
Funderar på att baka lite i dag, men har så svårt att bestämma vad jag ska baka så det kanske slutar med att det inte blir nå bakat överhuvudtaget.