F.R.E.D.A.G
Älskar fredagar och vetskapen att vi har en hel härlig helg framför oss.
Den här helgen kommer vi ha fullt upp med att rensa och tömma Isaks och Idas rum för de planerar att byta rum och innan Ida flyttar in i sitt nya rum ska det målas och tapetseras. Och när jag skriver det kom jag på att vi måste ju välja tapet i helgen också, för målarn kommer till veckan. Spännande att se om jag och Ida kan enas om en tapet.
Men vi börjar helgen med en god fredagsmiddag och jag planerar att göra den här falska potatissalladen med zucchini istället för potatis. Jag gjorde den till förra helgens grillmiddag och är sugen på den igen för den var så himla god.
Falsk potatissallad med zucchini
1 stor zucchini
1 gul lök eller purjolök
2-3 msk majonnäs
1,5-2 dl crème fraiche
0,5-1 msk fransk senap
1 tsk kapris
salt och peppar
Skär zucchinin i tärningar. Är skalet hårt eller fult kan du skala zucchinin först.
Finhacka löken eller strimla purjolöken.
Fräs zucchini i smör, salta och peppra lite, låt de mjukna lite men behåll lite tuggmotstånd och ta upp och låt de kallna.
Fräs löken på låg värme tills den mjuknat, ta upp och låt kallna.
Blanda crème fraiche med majonnäs, senap och kapris.
Blanda sedan ner zucchini och purjo.
Smaka av med salt och peppar.
Ett gott lågkolhydrat-tillbehör som passar perfekt till kötträtter. Stek inte zucchinin alltför mjuk för det blir (som vanligt) godast med lite tuggmotstånd. Löken däremot kan man steka helt mjuk så man får den goda löksmaken.
Zucchini, kapris, lök och crème fraiche-röra blir ett supergott tillbehör. |
Grillade sambalbiffar med mozzarella, sparris, sallad och falsk potatissallad. En riktig kanonmiddag! |