I tisdags kom Isak hem från skolan med nästan 40 graders feber, men efter en alvedon och sömn blev han feberfri tack o lov. Det räcker med Idas långvariga feber.
Amerikansk kaneläppelpaj5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat
Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget.
Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen.
Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
Grädda i 200° i 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås eller glass.
Jag uteslöt ägget och tillsatte därför lite mer smör. Pajen hade jag bara inne i ugnen i 30 min och den blev ganska hård på ytan, kan ju ha varit pga att jag inte använde nå ägg.