torsdag 29 mars 2018

Gott till Påsk

Äntligen är dagen här som vi har väntat på så länge!

Vi ska alldeles strax bege oss till sjukhuset för Idas hasselnötsprovokation och vi hoppas det går lika bra och smärtfritt som för Isak och som Idas tidigare provokationer mot soja och mandel. Jag är lite orolig att vi hoppas för mycket att det kommer gå bra så om det inte gör det kommer vi bli så himla besvikna. Ida drömmer om Ballerina och Nutella...

Innan vi åker hinner jag tipsa er om lite godsaker till påsk. Påsk betyder mycket ägg, räkor, lax och lite sötsaker.


Den här skagencheesecaken är ett måste på påsk- jul- och midsommarbordet. Så god och så vacker.


Ägghalvor finns ofta på påskbordet med olika fyllningar/toppingar. Här toppas äggen med en god dillkräm och löjrom. Lyx!


Smakrik, smarrig kräm av löskokta ägg, toppas med räkor och eventuellt löjrom.


Lite pyssel men så värt det. Baka stjärnor av färdig smördeg och fyll med en god röra av t.ex. gravlax.


Om man inte vill ha bröd kan man använda paprika- eller gurkbitar istället. Toppa med en god pepparrotskräm och gravad lax.



Påskhare-cupcakes äggfria om man vill
Mycket enklare att göra än vad de ser ut som. Så effektfulla och roliga.


Citron och gult hör påsken till, här i en god minimuffins som jag pyntat med godis-kycklingar.


Enklaste påskgodiset är en blandning av sött och salt och du gör dem på några få minuter.


Ha en bra skärtorsdag så hörs vi lite senare med ett nytt recept 
och glöm inte att hålla tummarna för Ida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar