söndag 22 maj 2016

Oreo-cupcakes

En dag i trötthetens tecken börjar lida mot sitt slut. Vi landade hemma i Luleå kring halv fyra i morse, när vi väl kom hem var jag så te-sugen så jag var tvungen ta en kopp innan jag gick o la mig. Så jag kom väl i säng kring fem-tiden och sen väcktes jag halv nio i morse. Alldeles för få sovtimmar för mig som har ett sömnbehov som ett barn :) Skönt i alla fall att det inte berodde på att jag hade varit på krogen, då hade jag nog varit en aning segare idag.

För att hålla mig vaken och för att slippa ta tag i tvättberget och det tråkiga packa-upp-väskor-jobbet så bakade jag istället. Mycket roligare! De här kakorna blev så goda så ni måste prova att baka dem. Lova det!


Oreo-cupcakes

Oreo-muffins

115 g rumstempererat smör
1,25 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk mjölk
12 oreokakor

Oreo-frosting

2,5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
ca 5 enkelkakor oreo

Muffins

Ställ pappersformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
Dela på oreokakorna. Lägg en kaka med krämsida uppåt i botten på varje pappersform. 
Lägg andra halvan av kakorna i en plastpåse och smula dem till stora smulor. 
Vispa ihop smör och socker till en vit, fluffig smet. 
Vispa sedan ner äggen, ett i taget. 
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker, vänd ner i smeten. 
Rör ner mjölken.
Vänd i smulorna i smeten. 
Fyll smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.

Frosting

Vispa grädden ganska fast.
Rör ihop philadelphiaost och florsocker.
Vänd ner grädden.
Smula ca 5 enkelkakor utan kräm till små smulor.
Rör ner i smeten.
Spritsa eller bred ut Oreo-frostingen.

Oj så gott det här blev! Det blev precis så gott som jag hoppades på med en god kaka med lite crunch tack vare de stora brödsmulorna i smeten och kakan i botten. Sen en supergod frosting på det, som smakar lite som min favoritglass Häagen-Dazs Cookies & Cream. En ny favoritkaka helt klart.

När jag delade oreo-kakorna misslyckades jag med några så att de gick sönder. Men det gjorde inget för de kakorna använde jag till frostingen och barnen stod i kö att sen få äta upp alla överblivna trasiga kakor.

Kakfat i solen. I love it!

Underbart att sitta ute i solen hemma på altanen och fika go'fika. Vilken tur vi hade att vi kom hem till sol. Och björkarna och några buskar på gården har börjat slå ut så det är så grönt och vackert överallt. Det har verkligen hänt en hel del på den här veckan vi har varit borta.

Fin undersida, tack vare....
...att man läggen en halv oreokaka i botten på formen.
Nya favoriter!

2 kommentarer:

  1. Har du dem i kylskåpet med frosting på? Hur länge håller frosting i kylen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frostingen håller några dagar i kylskåpet lite beroende på gräddens hållbarhet. Jag försöker ha mjuka kakor så kort stund som möjligt i kylskåp eftersom de blir torra av det. Så det bästa är att förvara muffinsen i rumstemperatur och frostingen i kylskåpet och garnera så sent som möjligt. För när du väl har spritsat på frostingen så måste de ju stå i kylskåp.

      Radera