söndag 24 april 2016

Ugnsstekt kålrabbi

Har ni provat kålrabbi nångång? Det hade inte jag innan i fredags. Det är en ganska okänd rotsak med få kolhydrater, perfekt för mig just nu. Den var med i senaste matkassen från Linas och hade den inte varit det hade vi nog inte provat den, för jag visste knappt att det fanns något som hette kålrabbi. Men nu när jag väl har provat den så lär det bli fler gånger.


Ugnsstekt kålrabbi

Skala kålrabbin och dela i stavar.
Lägg på ugnsplåt med papper.
Ringla över olja och salta.
Ugnsstek i ca 200 grader i ca 30-40 minuter.

Det var ganska mycket kål-smak, men riktigt gott. Alla vi tjejer tyckte om det och vill ha det fler gånger. Bra betyg! Vi åt det till grillat kött, sallad och bearnaisesås och saknade inte pommes frites det minsta lilla.

Så här ser rå kålrabbi ut. Fast jag såg på affären nu att de inte hade nån blast kvar på sina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar