måndag 4 april 2016

Fläskpannkaka

En trött familj börjar vakna till liv.
Leif har redan åkt i väg, jag sitter småtrött vid datorn men ska snart se till att tjejerna tar sig upp. Isak däremot får sova vidare i flera timmar, han börjar sin Prao i dag och ska visst inte börja förrän till lunch. Vissa har det bra! Jag skulle verkligen inte haft något emot lite sovmorgon i dag, men snart är det helg och vi får sova igen.

Nu när det är dags för vardag igen tänkte jag tipsa er om en vardagsmiddag. Ugnspannkaka är enkelt att fixa när man kommer hem trött och hungrig efter jobbet. Om man dessutom tillsätter lite fläsk i pannkakan så blir den matigare och lite mindre efterrättslik.


Fläskpannkaka 

2-3 hg rimmat fläsk
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg

Skär fläsket i småbitar.
Bryn fläsket med lite fett i en liten långpanna i 225 grader.
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen.
Håll smeten i den lilla långpannan med det brynta fläsket.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter tills pannkakan har "stannat" och fått fin färg.

Ugnspannkaka med eller utan fläsk kan vara såå gott, speciellt eftersom vi äter det så sällan pga Isak äggallergi. Vi äter det inte ens 1 gång per år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar