Knäckig kladdkaka utan ägg
2 dl socker
50 gram smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 dl mjölk
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Vispa socker och smält smör poröst med 1 msk mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
Vispa i minst 2 min.
Häll i smord och ev. bröad form.
Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20-30 min. Låt svalna.
Olivia och Isak letade upp ett äggfritt kladdkakerecept så att även Isak skulle kunna äta och de hittade ett jättebra recept. (Lite sur att inte jag har lyckats hitta ett så här bra recept efter alla år som jag har bakat äggfritt). Det blev en seg och knäckig kladdkaka precis som jag tycker om.
Visst garnerade de fint? |
De använde en vanlig springform med en diameter på 24 centimeter. Kanske borde man använda en lite mindre form för kakan blev väldigt tunn, men då är risken att den inte blir lika seg och knäckig. Eftersom den blev så jättegod vågar jag nog inte göra några förändringar till nästa gång.
Vill du att den även ska vara mjölkfri så använder du mjölkfritt margarin och havremjölk.
Såå mysigt med ett vaniljdoftande ljus på toaletten |
Den här dagen kommer jag minnas länge!
Fantastiskt vilka härliga ungar! Ulla B
SvaraRadera