söndag 20 januari 2013

TexMex-gratäng

Idag har det varit strålande sol och en dag full med skidåkning...på tvn, och jag har sett allt. Perfekt dagen-efter-sysselsättning! Isak däremot har tillsammans med en kompis varit på en riktig långpromenad på isvägen. Efter två-tre timmar kom de hem frusna och hungriga så då smakade det bra med varm choklad och mackor.

Den här goda TexMex-gratängen bjöd mamma på i fredags tillsammans med vanliga tacos. Barnen fördrar (så klart) vanliga tacos medan vi vuxna, i alla fall jag, bara åt gratängen.
TexMex-gratäng
500 g köttfärs
1 påse tacomix
400 g krossade tomater
1 burk röd jalapeno
200 g philadelphiaost, naturell
0,5 purjolök
1 dl svarta oliver, urkärnade
1 dl riven ost
"tacochips"

Bryn köttfärsen.
Tillsätt kryddmix och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter.
Lägg köttfärsblandningen i en ugnssäker form och fördela avrunna och grovhackade jalapenos ovanpå.
Bred sedan över ett täcke med Philadelphiaost.
Strimla purjolök o oliver och strö över, avsluta med riven ost på toppen.
Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.
Ta ut formen och stick ner chipsen i gratängen innan du serverar tillsammans med sallad och extra chips.


Vilken god och krämig gratäng! Jag har tidigare gjort en liknade gratäng, men den här varianten var starkare och krämigare. Eftersom man tillsätter krossade tomater så blir köttfärsen inte lika torr som i vanliga fall. Om man som vi även serverar tacos och skålar med grönsaker i så behöver man inte göra nån egen sallad utan var och en tar de grönsaker de vill och blandar ihop sin egen favoritsalladsblandning direkt på tallriken.

Oj, nu börjar damernas längdstafett. Bäst att lägga sig i soffan igen så jag inte missar något :) Återkommer senare med dagens middag. Vad tror ni det blir?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar