På årets julbord hade vi laxrullader, ett recept jag provade för flera år sedan men som kommer här igen.
Laxrullader
300 g gravad lax, tunt skivad
Fyllning:
1 knippa dill
0,5-1 msk wasabi, eller riven pepparrot
200 g naturell färskost
1 krm salt
Garnering:
0,5 dl sesamfrön, skalade
Mixa dillen till fyllningen. Blanda ner wasabi/pepparrot, färskost och salt. Smaka av.
Placera laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie.
Bred ett jämnt lager av fyllningen över laxen. Forma en rulle med hjälp av plastfolien.
Lägg rullen i frysen 30 min.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.
Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.
Ta rullen ur frysen. Ta av plastfolien och rulla laxen i sesamfrö.
Skär den i drygt centimetertjocka skivor.
Jag använde pepparrot och ganska mycket dessutom för jag tycker om den lite starka pepperrotssmaken. På ett buffébord är det vackert och gott att ha den här laxvarianten. I dag åt jag rullader till frukost på en hårdbrödmacka - mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar