måndag 31 december 2012

Skagenröra med hetta

Nu har vi, efter en sovmorgon, vaknat upp till 2012 års sista dag - Nyårsafton. I morgon är det 2013 - nytt år, nya möjligheter! Vad har ni för planer eller löften för det nya året? 

Här kommer receptet på ytterligare en röra jag serverade i lördags. Det kanske kan vara nå till nyårsaftonmiddagens förrätt, serverad i tunbrödskorgar?
Skagenröra med hetta
200 g Kräftstjärtar, räkor eller en blandning av båda
0,5 dl majonäs
1 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
1-2 msk chilisause
1 tsk sambal oelek
0,5 dl dill
0,5 tsk salt
1krm svartpepper
ev. chilipeppar

Blanda alla ingredienser.
Smaka av med mer sambal eller chilipeppar om du vill ha mer hetta.
Servera t.ex. till smörstekt bröd, krustader, kokta ägg eller sallad.Den här röran försvann snabbast från bordet, så jag hann knappt med, men det tar jag som ett gott betyg. Eftersom många av gästerna inte är så mycket för lök använde jag mig inte av det men jag kan tänka mig att det är gott både med purjo- och rödlök. När jag gör röror av alla de slag så tar jag alltid mindre crème fraiche, turkisk yoghurt eller liknande från början för att sen tillsätta mer om jag ser att det behövs. Jag vill inte ha för rinnande röror utan jag vill ha mycket innehåll och använder crème fraiche som "klister" så att det håller ihop. Förstår ni vad jag menar?

Jag som älskar att planera och förbereda middagar har ingen aning om vad vi ska äta ikväll. Det enda jag vet är att det blir en trerättersmiddag för det är ett måste på nyårsafton, eller hur? Eftersom jag inte har förberett nå så blir det inte inget som ska marineras i alla fall, för det hinner jag inte med. Men nu är det hög tid att ta fram kött, kyckling eller fisk från frysen. Jag kanske får lotta vad vi ska äta eftersom jag inte kan bestämma mig :) Nu ska jag i alla fall gå och duka fram frukost och fortsätta fundera på kvällens meny. Återkommer senare, när jag väl har bestämt mig.

1 kommentar:

  1. Lite fisk till förätt och kyckling/kött till varmrätt.

    Gott slut och Gott Nytt År

    SvaraRadera