fredag 4 mars 2011

Semmeldax

Idag tog jag ledigt från jobbet för att vara med mina sportlovslediga barn och vi har sån tur med vädret. Plusgrader och strålande sol, så nu ska vi ut på isen och ta med korv för att grilla till lunch. Härligt!

På tisdag är det fettisdag och den stora semmeldagen, men de flesta har väl redan tjuvätit en eller flera semlor redan. På söndag ska vi baka semlor. Här finns lite olika semmel-recept. Kanske är dags för dig att prova nå nytt?

Semlor, traditionella med mandelmassa och grädde.

Isak fyller bullen med mjölkfri vaniljsås och kallar det för Vemlor.

Chokladsemlor är inget för den traditionella, kakao i degen och i grädden och chokladbitar i mandelmassan.

Semmelrutor är bra att göra om man är många.

2 kommentarer:

  1. oh vad spännande med chokladsemlor!Som att jag inte tycker om dem tillräckligt som de är, nej, gör dem livsfarligt goda med chokladbitar i grädden ;) Det får nog provas snart tror jag!

    SvaraRadera
  2. Ja de var smarriga och det var fint att ha både vanliga och chokladsemlor på samma fat.

    SvaraRadera