Nu är garaget rivet. Det ser väldigt konstigt ut på tomten nu. Nu ska plattan tas bort och sedan är det dags att börja gräva och gjuta ny platta till nybyggnaden. Såå spännande.
Igår åt vi god lax till middag. Tyvärr har de större barnen slutat tycka om fisk, det är så tråkigt. Tidigare åt det jättemycket när det var fisk men nu gnäller de bara och tycker inte alls om säger de. Men jag tror att de har hört hur andra låter. För inte kan man väl bara sluta tycka om nå så där?
Citronmarinerad lax
800 gr laxfilé
ströbröd
Marinad
0,5 dl rapsolja
rivet skal av en citron
saften av 0,5-1 citron
0,5 finhackad gul lök
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finhackad gräslök
salt och citronpeppar
Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnssäker form eller ugnsplåt .
Blanda ihop marinaden, och skeda den över fisken. Låt marinera i minst 4 timmar, gärna över natten i kyl med plast över.
Strö ströbröd över den marinerade fisken.
Stek laxen i ca 20 minuter i 200 grader eventuellt lite kortare om den inte är så tjock.
Till laxen serverade jag pressad potatis och en vitvinssås med gräslök. Som vanligt gnällde de större barnen eftersom det är fisk, eftersom det dessutom var lök så gnällde de värre än vanligt. Jag däremot tyckte det var en god lax med mycket citronsmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar