lördag 24 april 2010

Tunnskivat kött och Västerbottensost på ruccolabädd

I dag blåser det kallt, mellan varven skiner solen och det ser så skönt ut ute. Men blåsten förstör det sköna. Jag och Ida håller oss nog inne i dag, hon är lite småförkyld med en krupp-liknande hosta.

Tunnskivat kött och Västerbottensost på ruccolabädd
150 g tunnskivat kött, gärna bresaola
70 g ruccola
75 g Västerbottensost eller parmesan
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
svartpeppar

Fördela ruccolan på ett stort uppläggningsfat, men spara några blad.
Lägg på köttet.
Hyvla osten tunt och fördela på fatet.
Ringla över citronjuice och olivolja.
Strö på resten av ruccolan. Mal över lite svartpeppar.
Servera genast.

Gott och enkelt! Inga problem att göra till många personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar