Nu längtar jag efter lite vårvärme. Solen skiner nästan varje dag men det är ändå jättekallt ute. Det är t.o.m minusgrader på morgonen när barnen cyklar i väg till skolan.
Limelax på ruccola- o kokosbädd
4 laxfiléer
ca 50 g ruccola
2 dl kokosflingor
4 soltorkade tomater
2 lime
riven ost
Sås
3 dl grädde
1 dl vatten
1 dl färsk persilja
1 dl färsk basilika
2 vitlöksklyftor
salt o peppar
Koka ihop såsen i några minuter.
Täck en ugnsform med ruccolasallad och kokosflingor.
Salta laxen och lägg på ruccolan. Lägg soltorkade tomater på varje laxbit. Riv limeskal över.
Häll såsen över. Strö på riven ost.
Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.
En god och smakrik lax som vi åt till pasta. Ida som i vanliga fall brukar äta jättemycket lax åt nästan ingenting. Vet inte om det berodde på att hon inte tyckte om eller om det var för att hon var så trött.
Vad gott det lät, kanske en ny favvo här, kokos som jag älskar :)
SvaraRaderaUndra om man kan ta citron istället för lime?
Har ju en som inte gillar lime. Har försökt några ggr att ha lime, men det är bara blä.
Lime som är så gott. Jag skulle kunna ha lime i allt...eller nästan i alla fall. Citron går säkert bra.
SvaraRadera