En ny rolig vecka är igång och jag känner mig full av energi efter en helg med mycket vila och det roligaste jag vet – julpynt. Vi har redan börjat sätta fram lite advents- och julljus och det blir så ljust, fint och mysigt. Love it!
Jag förstår inte varför man ska vänta med att julpynta, det är ju nu det är som mörkast och vi behöver allt extra ljus. Dessutom har jag städat, möblerat om och pyntat mitt arbetsrum så nu vill jag jobba hemma hela veckan. Det är såå fint och mysigt.
På sommaren grillar vi ofta revbensspjäll, ribs, men det är inte ofta vi tillagar de i ugnen. Men nu hittade jag ett bra recept, tack Matplatsen, så nu kan vi gnaga på möra goda ribs även vintertid.
Att tillaga kött på låg temperatur i ugnen gör vi ofta, det blir ju så otroligt gott och mört. Visst har ni provat att tillaga rostbiff så?
Revbensspjäll, Ribs, tillagade på låg värme i ugnen
ca 1 kg tunna revbensspjäll (ribs)
japansk soja
Glaze
0,5 dl chilisås
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
0,5 msk dijonsenap
2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 krm svartpeppar
Pensla japansk soja på båda sidor av revbenen och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen och häll ut den över revbenen.
Tillaga i 140 grader i 2-2 1/2 h tills de fått fin färg och blivit möra.
Ta ut dem och skär upp.
Det godaste tillbehöret till ribs är coleslaw. Och sen en fräsch stor sallad också. Vill man ha nån potatis till så tycker jag det är godast med klyftpotatis eller pommes (så gott till coleslaw också).