torsdag 9 oktober 2014

Chili-Pulled Pork i Crock Pot

God morgon, eller? Här är det en trött morgon! 
Det känns som jag hade en väderkvarn i sängen i natt. Ida kom ner till mig strax efter att jag hade somnat och sen har hon snurrat, gnällt, snurrat, hostat, snurrat och så har det hållit på hela natten. Först trodde jag att det bara var förkylningens fel men när jag kollade månkalendern så är jag än en gång övertygad om att månen påverkar vår lilltjej. Hostan, snuvan och bristen på sömn gör att vi stannar hemma i dag och kurerar oss och hoppas på en frisk helg då vi har mycket roligt som väntar oss.

Här kommer receptet på den lyckade kryddningen som jag använde till gårdagens pulled pork som tillagades i min Crock Pot under hela dagen.


Chili-Pulled Pork i Crock Pot
1 kg fläskarré
0,5 dl vatten
marinad/sås:
1 dl chilisås
0,5 dl olja
0,5 msk farinsocker
1-2 tsk mald spiskummin
0,5 tsk chilipeppar
0,5 tsk salt
nymald svartpeppar

Rör ihop alla ingredienser till marinaden/såsen och gnid in köttet med detta.
Lägg i köttet i Crock Poten och häll i vattnet.
Sätt köttet på 9 timmar på Låg effekt i ”pottan”.
När köttet är färdigt ska det vara så mört att det ramlar isär nästan av sig själv. Finfördela köttet i trådiga delar med hjälp av två gafflar.
Blanda det finfördelade köttet med skyn från stekgrytan och blanda runt så får det lite mera smak och blir saftigare. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera.


Igår provade vi äta köttet tillsammans med potatisgratäng och det var jättegott, långt över förväntan. Vanligare är nog att man serverar det som kebab med grönsaker, såser och pommes frites eller pitabröd. Hur äter ni pulled pork?

Det blev en riktigt god kryddning och de stora barnen kunde knappt sluta äta. Har ni ingen Slow cooker går det att tillaga köttet i ugnen (ca 100 grader i ca 5 timmar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar