onsdag 26 februari 2020

Mitt nya jag

Vilken harmonisk och stressfri vecka jag har och så tänker jag fortsätta ha det💕 
Jag borde stryka och hänga upp de nya gardinerna jag har tagit fram. Jag borde tvätta kläder inför sportlovet. Jag borde börja packa. Jag borde....göra en massa annat men det struntar jag i. Det kan jag göra se'n.

Men jag har skjutsat till o från träningar, jag har lagat mat och jag har gjort lite annat också, så jag ligger inte på latsidan helt o hållet. Men det här är mitt nya harmoniska jag 💖 Vi får se hur länge jag klarar hålla det 😀

Dagens middag fick jag himla massa beröm för av barnen dessutom. Sånt uppskattas 😍
Jag fyllde en plåt med olika rotsaker och grönsaker som jag ugnsstekte och på slutet la jag på bitar av förstekt kycklinglårfilé som jag hade blandat med soja och thaichilisås. Till det serverade jag crème fraîche med thaichilisås.

Jag älskar allt-i-ett-maträtter, så himla smidigt. Kan knappt bli mer perfekt en vardagkväll innan barnen ska på träningar.


Nu ska jag ta en kopp ingefära-te och krypa upp i soffan. 

tisdag 25 februari 2020

Semlor igen

Idag äter jag semlor 😋 I alla fall två 😀

Nu börjar jag snart känna mig rätt klar med semlor, det har ju blivit några stycken i år. Jag tror faktiskt att jag har slagit semmelrekord för så här många semlor brukar jag inte äta.

Nu kanske jag även är redo att dra ner på sockerintaget, som så klart även det har varit lite väl högt pga alla semlor. Bästa sättet att få bort sockersuget är att dra in på alla kolhydrater, så snart blir det nog en sväng med lchf igen. Än är jag inte redo, men snart....


I övrigt så räknar vi ner till sportlovet nu, för nu är det inte länge kvar till vila och sovmornar. Ska bli så himla skönt med en vecka utan tider att passa. Det verkar inte bli jättebra väder men vad gör det när det är vilan jag längtar mest efter.

Men innan det är dags för sportlov så är det tre arbetsdagar kvar av den här veckan. Tre dagar då jag har några smågrejer jag vill hinna slutföra för att kunna koppla av ordentligt nästa vecka.

Undra om jag ska gå o ta en till semla nu, det är ju ändå fettisdag. Nej, jag skojar bara. Jag ska inte äta någon mer semla idag. Men jag ska sluta blogga och börja fokusera på hockeymatchen mot Växjö som vi ser på tv och där Lule leder med 2-0 inför sista perioden.

måndag 24 februari 2020

Varm smörgåstårta med skinka, purjo och champinjoner

I lördags då jag var home alone gjorde jag det enkelt för mig till middag och gjorde en supersmarrig varm smörgåstårta. Det är så otroligt gott. Jag är inte så mycket för vanliga varma mackor men det här, det är något helt annat och så mycket godare.

Fyllningen och brödet kan man variera efter vad man har hemma eller är sugen på. Den här gången blev det lite kylskåpsrensning och en lyckad sådan. Tänk att det kan bli så här gott av lite rester. Lovely! Servera med en sallad så har du en god och mättande middag.


Varm smörgåstårta med skinka, purjo och champinjoner

2 portioner

6 skivor rostbröd
Fyllning
1 dl crème fraiche
0,75 naturell färskost av philadelphiatyp
1 msk finhackad purjolök
0,5 dl skivade champinjoner
1 dl skinka i strimlor
Topping
1 tomat i skivor
1 bit paprika i strimlor
riven ost

Blanda ihop crème fraiche, ost, purjolök, champinjoner och skinka.
Lägg ut 2 skivor bröd på en plåt.
Bred hälften av fyllningen på brödet.
Lägg på 2 skivor bröd och bred på resten av fyllningen innan ytterligare 2 skivor bröd läggs överst.
Lägg på tomat och paprika på översta brödet. Strö över riven ost.
Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter tills allt är genomvarmt och osten fått fin färg.


Det blev lite torrt och tråkigt överst så nästa gång sätter jag nog lite röra där också, eller så brer jag på lite smör eller färskost innan jag lägger på toppingen. Tidigare när jag har gjort varm smörgåstårta har jag använt annat bröd, typ Polarbröds jubileumskaka, men det blev oväntat gott med vanligt rostbröd också.


Har veckan börjat bra för er? Det känns som min vecka har börjat stressfritt och väldigt lugnt. Undra om det beror på att jag kom hem extra tidigt. Planen var att ha ett möte mellan 3 o 4 i andra lokaler än där jag jobbar, men mötet slutade redan före halv och eftersom jag redan hade lämnat arbetsplatsen så gick jag hem istället för att gå tillbaka och jobba ytterligare en halvtimme. Skönt att få lite bonustid innan skjutsningar, matlagning och kvällsaktiviteterna sätter igång.

Nu är dagens alla skjutsningar och aktiviteter avklarade och middagen är bortdiskad så nu börjar kvällslugnet lägga sig och alla pysslar med sitt på olika håll i huset. Mysigt!

söndag 23 februari 2020

Veckomatsedel v.9 februari 2020

Nu tycker jag det är dags för en veckomatsedel igen. 
Vet ni hur länge sedan jag senast publicerade en? Det är drygt åtta månader sedan, oops. Men det är ju bland annat för att jag i höstas körde med "5 godaste...." istället.

5 godaste.... kanske också återkommer, men nu först kände jag för en veckomatsedel och som brukligt publicerar jag den på söndagmorgon så att ni kan inspireras av den när ni gör er egna matsedel för kommande vecka.

Veckomatsedel v.9 februari 2020


Köttfri måndag
Ruccolasallad och fetaost är en perfekt smakkombination i en paj. Välj ditt egna favoritskal eller välj någon ny variant här.


Tisdag
Kycklingfärs är inget jag använder speciellt ofta, men här lyckades jag riktigt bra och fick till en god gratäng.


Onsdag
En av de godaste fisksopporna som finns och den är verkligen bara saffransdoftande för saffranssmaken tar inte över i den här soppan tillsammans med en massa godsaker.


Torsdag
Oj så länge sedan vi åt det här kom jag på nu när jag såg receptet. Det var en favoriträtt på helgerna ett tag. Framför allt för att Ida tyckte det var kul att hjälpa till att fylla schnitzlarna.


Mysfredag
En riktig favorit som passar så bra på fredagar då man vill äta något gott som är enkelt att tillaga. Igår gjorde jag en ny variant som jag njöt av i tv-soffan. Det receptet kommer snart men i väntan på det kan ni göra den här godingen.


Veckans godsak
På tisdag är det fettisdag och det kommer frossas i semlor. Vill ni baka något enklare men minst lika gott måste ni testa den här goda semmelkakan. Det har ju kommit en massa varianter de senaste åren, men det här är min storfavorit bland semmelkopiorna.

lördag 22 februari 2020

En bättre fredag....och lördag

Vilken lång och härlig fredagkväll jag fick. 
Precis som jag hade planerat slutade jag lite tidigare fast det blev ändå plustid på flexen, se'n hem och skriva handlingslista och i väg till Kvantum för lite helghandling. Trots allt detta var inte klockan mer än halv fem när vi hade plockat in allt i kyl o frys och kunde duka fram lite bubbel, ost och ostpinnar.

Så vi satt länge med vårt fredagsmys och pratade o njöt av helgen innan vi började tillaga varmrätten. Vi stekte potatis och morötter i ugn, blandade ihop en sallad, kokade ihop en ostsås och stekte flera skivor älg-ryggbiff. Sedan satt vi länge vid middagsbordet innan det var dags för efter-middag-teet och en chokladbit.


Det var precis en sån fredagkväll som jag älskar - lugn o ro med en massa gott att äta o dricka tillsammans med familjen. Jag hoppas det blir en lika bra lördag fast den kommer jag inte tillbringa med familjen för de kommer vara på ishallen för dubbla matcher medan jag stannar hemma och ser hockeyn på tv.

Lika mycket som jag älskar att umgås med familjen lika skönt är det att få vara ensam lite då o då, att själv bestämma över fjärrkontrollen, mat och mat-tider. Men innan hockeyn börjar borde vi hinna ta oss ut i solen, tyvärr är det inte bara sol utan även väldigt slaskigt.

fredag 21 februari 2020

Smile

God morgon!

Ville bara säga åt er att njuta av dagen, le och ha det så bra som man bara kan ha det på fredagar 💖


Själv ska jag snart åka i väg till jobbet och det innebär att jag har jobbat full dag redan vid 3-tiden och jag kan börja njuta av helgen lite extra tidigt. Älskar vår flextid och älskar att vara tidigt på jobbet, det är något speciellt med att jobba då. Så skönt att börja morgonen med lugn, men jag tycker lika mycket om allt snack o rörelse som blir när arbetskamraterna börjar droppa in en efter en.

Efter att ha haft eget arbetsrum i nästan alla år som jag jobbat sitter jag nu i kontorslandskap med åtta andra och det går riktigt bra. Jag har lätt för att skärma av när andra snackar och har då inga problem med att fokusera på mitt. 

Ikväll tror jag att jag ska fira med lite bubbel 💕

torsdag 20 februari 2020

Mycket att se fram emot

Är det fler än jag som längtar till tisdag? 
För ni har väl koll på att det då äntligen är fettisdag och helt legalt att äta en massa semlor💖

Jag har redan tjuvätit ganska många faktiskt för det är ju sååå gott och jag kan inte motstå dessa godingar🙈 Men jag har bara bakat en omgång i år, så en omgång till borde jag hinna/orka göra innan semmelsäsongen är över.


Men innan fettisdagen är här så har vi ju en underbar helg framför oss. Love it 💕 Nu har vi dessutom ett nystädat hus, så i helgen kan vi njuta riktigt mycket. Eftersom Leif jobbar borta på veckorna och jag måste fixa allt här hemma så har vi bestämt att lyxa till det med städerska för att få vardagen att fungera. Känns så skönt och nu verkar vi ha fått tag i en riktigt bra städerska också, peppar, peppar.... Vi har ju provat några gånger tidigare men inte varit helt nöjda.

I dag slutade jag lite extra tidigt så det känns nästan som att jag har tjuvstartat helgen lite och imorgon kommer jag också gå hem tidigare om inte något oförutsett inträffar som gör att jag måste stanna på jobbet.

Som ni kanske har märkt så älskar jag fredagar, men nu älskar jag dem ännu lite mer för på nya arbetsplatsen har de fredagsfika. Det är mycket som är så mycket bättre med att jag har bytt arbetsplats (kommer inte på en enda negativ grej faktiskt) men det bästa är nog deras fredagsfika 😀

Man turas om tre o tre att fixa fika på fredagsmorgonen då dukas det upp mackor, pålägg, grönsaker och ibland även något sött. I fredags var det även nygjorda quesadillas, nån gång har de haft korv med bröd. Så det blir spännande att se vad vi bjuds på imorgon. Om ungefär en månad är det min tur. Vad ska jag då hitta på att dela med mig av för gott 🙇