tisdag 10 november 2015

Skink- och ostfylld skinkschnitzel med pepparsås

I lördags fick Leif experthjälp när han lagade go'middag till oss. Ida var så duktig och hjälpte till att fylla schnitzlarna med skinka och ost, efter att Leif hade bankat ut dem. Hon blir duktigare o duktigare i köket och hon längtar tills hon får ha hemkunskap i skolan.


Det är inte så länge sen vi åt detta men jag lägger ut receptet här igen för den här gången struntade vi i paneringen och det blev minst lika gott. Jag tror faktiskt att det blev snäppet godare den här gången. Dessutom åt vi den goda pepparsåsen den här gången så det receptet får ni också längre ner.


Skink- och ostfylld skinkschnitzel
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
salt o peppar
smör
 
Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel.
Lägg ostskivor och en skinkskiva på halva schnitzeln.
Vik över så det blir dubbelt.
Salta och peppra.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek på medellåg värme.

Till schnitzlarna åt vi sallad, klyftpotatis och den goda men enkla pepparsåsen som vi åt lite då och då i somras till grillat. Men den passade lika bra till den här middagen. Ni måste prova!

Pepparsås
1 dl Caj Ps grillolja/marinad
2,5 dl grädde
0,5-1 msk nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp och låt koka ihop några (många) minuter.
Smaka ev. av med mer svartpeppar. Det ska vara en stark pepparsmak.
 

Det ser ut som att det är mycket pyssel och jobb med denna middag men den är enklare än man tror. Så har ni inte provat än så tycker jag att ni bokar in en skinkschnitzel-kväll till helgen :)

 
Nu är jag less detta grå-tråkiga vädret, jag längtar efter solen. Det känns som att det aldrig blir ljust dessa dar, i dag är det dessutom dimmigt. Suck! Om inte solen kommer tillbaka snart så får vi kanske snö som lyser upp och ger oss ljus. Jag börjar faktiskt längta lite efter snön, bara det inte vräker ner. Men snö är i alla fall mycket bättre än regn på vintern, eller hur?
 
Ikväll blir det mycket firande! Direkt efter jobbet ska jag fira en 50-åring med ett glas bubbel på Bishops (de enda som har öppet så tidigt), sen ska jag rusa iväg och fira 3 blivande pensionärer med middag och basket. Inte en helt vanlig tisdag, med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar