Den här nubbesalladen hittade jag hos Fredriks fika och den var riktigt god och innehåller precis det jag vill ha i en nubbesallad (eller gubbröra kanske).
Jag serverade nubbesalladen i små portionsglas och sedan fick den som ville ta en knäckebrödsbit till också. Jag har svårt att bestämma vad som är godast - att äta den som den är eller på en bit hårdbröd. Vad tycker du?
Nubbesallad
1 burk matjessill (à 200 g)
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
0,5 dl finhackad rödlök
0,5 dl finhackad purjolök
2 msk finhackad dill
3-4 kokta potatisar i små bitar
2 hackade hårdkokta ägg
salt och svartpeppar
Skär matjessill i mindre bitar.
Blanda med gräddfil, majonnäs, rödlök, purjolök, dill, potatis och ägg.
Smaka av med peppar och ev salt.
Låt gärna nubbesalladen stå i kylen över natten, den är ännu godare dagen efter.
Jag serverade nubbesalladen i små portionsglas och sedan fick den som ville ta en knäckebrödsbit till också. Jag har svårt att bestämma vad som är godast - att äta den som den är eller på en bit hårdbröd. Vad tycker du?