Gårdagens middag blev en lättgjord fläskfilégryta som jag snabbt slängde ihop med ingredienser som i alla fall vi oftast har hemma.
Fläskfilégryta
ca 700 g fläskfilé
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1msk kalvfond
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt peppar
Putsa och skär fläskfilén i skivor eller strimlor. Stek, salta o peppra. Lägg över i en gryta.
Finhacka löken, stek på låg värme så att den bli mjuk utan att ta färg. Lägg över i grytan.
Tillsätt pressad vitlök, senap, tomatpuré, kalvfond, grädde och crème fraîche.
Koka upp och låt koka ihop några minuter.
Servera till goda tillbehör.
Jag serverade fläskfilégrytan till vitkålstagliatelle, broccoli, sparris, vanlig pasta (för de som ville ha det) och sallad. Mumsigt.
Trots enkla ingredienser blir det en väldigt god gryta, just tomatpuré och dijonsenap är en bra kombination som ger en riktigt bra smak.
Nu håller Leif och Ida på att göra sig i ordning för att åka i väg på utflykt med skotern, medan jag stannar hemma och städar bort julen. För nu ska det sista bort!