Vilken härligt dag vi hade igår, solen sken men tyvärr blåste det ganska rejält. Vi packade ner korv och festis och tog oss ut på isen. Där höll vi nästan på att blåsa bort men barnen tyckte det var roligt att vara på den blanka klara isen. Efter ett tag gick vi upp till mormor och morfar där vi grillade korv och åt ute, för första gången i år. Sen gick vi in och såg skidstafetten som resulterade i ett VM-silver innan vi fikade go'-fika. Till middag blev det kyckling som oftast på fredagar.
Kyckling ayam
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 krm koriander
3 krm ingefära
3 krm spiskummin
1 tsk salt1 msk brun farin
1 msk soja
2 msk tomatpuré
4 msk vatten
Dela de tinade kycklingfiléerna på längden. Hacka löken grovt. Lägg i en ugnsform.
Blanda kryddor, pressad vitlök, soja, tomatpuré och vatten i en skål.
Häll marinaden i ugnsformen över kyckling och lök, rör om.
Låt stå i kylen minst en timme. Rör om efter halva tiden.
Ställ formen i 200 grader tills kycklingen är färdig, ca 30 minuter. Pensla med skyn ett par gånger och vänd även kycklingen efter halva tiden.
God kyckling som sköter sig själv i ugnen. Vi åt den tillsammans med wokgrönsaker blandade med ost, yoghurt+thaichilisås, sallad och risoni eller bulgur.
Kyckling, lök och marinad redo för ugnen.