måndag 27 juni 2016

Spenatpaj Lchf

En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. En arbetsvecka med tidiga morgnar för att kunna sluta tidigt och åka hem till barnen som är ensamma hemma och jag hoppas även hinna njuta av solen några timmar. I går började vi röja i ena bodan på gården. Så mycket skrot! Nu är ena släpvagnen full med grejer som ska slängas dessutom har vi en hel del som ska säljas på blocket också, t.ex. grästrimmer, avloppsrör, släpvagn, barncykel och möbler till dockhus.

Det var så gott med den italienska lchf-pajen så jag var tvungen göra en ny variant på paj/omelett förra veckan. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten.


Spenatpaj Lchf

225 g fryst hackad spenat
2 dl vispgrädde

4 ägg

salt och peppar

300 g riven smakrik ost

Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. 
Blanda spenaten med grädden.
Rör ner äggen och smaksätt med salt och peppar. 
Blanda ner osten och häll allt i pajskalet.
Tillaga i 225 grader 20-25 minuter.
Låt vila några minuter så att pajen hinner stanna till, servera sedan till en god sallad.

Oj så gott det är med spenat! Ändå äter vi det så sällan. Den här pajen/omeletten var väldigt smakrik och god, helt i min smak. Dessutom gick den fort att göra när jag kom hem från jobbet utan att ha förberett något. Spenaten tinade jag i micron och sen var det bara att blanda ihop alla ingredienser och medan pajen stod i ugnen gjorde jag en sallad och dukade. Perfekt!

Om ni vill ha ett pajskal så har jag en massa varianter att välja på här, där hittar ni glutenfria, lchf-vänliga, kryddade, viktväktar-varianter och en del andra varianter.

Härlig paj, som passar både som ensamrätt och på buffébordet.
Härlig blandning som efter drygt 20 minuter i ugnen är en god middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar