Maria bjöd på en riktigt god glutenfri kladdkaka när hon bjöd på grillmiddag senast och jag har nu tiggt till mig receptet.
Glutenfri kladdkaka med dajmfudge
Kladdkaka
4 ägg
3,5-4 dl socker
6 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix
(jag tror hon hade Sempers finmix)
250 g smält smör
Rör ihop ägg och socker.
Sikta ner kakao och mjölmix.
Rör smidigt.
Rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader 25 min.
Fudge
1,5 dl vispgrädde
200 gram choklad
Dajmbitar
Finhacka chokladen.
Koka upp grädden, ta bort kastrullen från värmen och häll när chokladen.
Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den på kladdkakan.
Är den för lös och rinnig kan du låta den stelna i kylskåp ett tag först.
Strö över dajmbitarna.
Ställ in i kylen att stelna.
En god och smarrig kladdkaka som ingen kan tro är glutenfri. Den här måste jag prova göra själv snart för den var underbart god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar