tisdag 4 augusti 2015

Vilken kväll!

Vilken trevlig kväll vi hade igår, och det känns i dag :)

Fast det beror nog mer på för lite sömn än för mycket dryck. Klockan gick alldeles för fort och helt plötsligt var den över midnatt och betydligt mer innan jag hade dukat bort i köket och tagit mig i säng. Mina planer var att ta en ordentligt sovmorgon i dag men det lyckades jag inte med. Men jag får väl slumra i soffan under dagen….igen, det verkar ha blivit min grej de senaste dagarna.

Gårdagskvällen började med en fördrink som jag hade hoppats få ta ute på altanen, men bristen på sol och värme (igen) gjorde att vi höll oss inomhus hela kvällen. Fördrinken var "veckans drink" som jag har druckit flera gånger den senaste veckan - Applepie Martini. Fräsch, god och vacker! Den nästan guldglimrande kanten är en effektfull, vacker och god detalj.


Förrätten hade jag aldrig provat tidigare och var lite skeptisk till eftersom jag inte är så mycket för stark ostsmak och denna Västerbottensdillkräm innehåller mest bara Västerbottensost. Men den såg så vacker och lite annorlunda ut så jag var tvungen att prova. Och vilken tur att jag gjorde det!


Sen bjöd jag på en lax- och bulgursallad med nektarinsalsa, en rätt som jag knappt kunde sluta äta av i fjol när jag gjorde den. Och den blev lika god nu trots att jag ugnsstekte laxen istället för att grilla den som i fjol.


Middagen avslutades med minipavlor med smörkräm, grädde och bär, en efterrätt jag ofta har bjudit på och det blir alltid samma succé. Den är så fräsch, otroligt god och inte alltför mäktig.


Jag tycker att det är så himla kul att planera mat o dryck och sen få servera med "fin-porslinet". När sen gästerna är lyriska och överöser mig med beröm är det ännu roligare. Gårdagens kommentar som jag kommer leva länge på är "CG:s och allt vad ni heter - Släng er i väggen". CGs är alltså en av Luleås bästa restauranger med fina vitsord från alla möjliga.

Nu är det dags att börja planera nästa tjejmiddag som är redan i morgon. Jag tror jag har menyn klar så i dag ska jag förbereda så mycket som möjligt, i sann Sara-anda. Det blir liknande mat, men ändå inte :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar