Oj, vilken god grillmiddag vi precis har avslutat. Vi helgrillade en älgrulle och trots att rulle anses vara en av de sämre bitarna så blir den alltid så mör och god när vi grillar den. Vi satt tysta och bara njöt, så gott blev det och vi blir lika överraskade varje gång. Undra när vi lär oss oss att det är helt underbart gott att grilla hela (lite sämre) bitar.
Vi låter köttbiten ligga i marinad i minst 2 dagar sedan grillas den på indirekt värme till innertemperaturen är ca 65 grader.
Idag grillade vi även grön sparris. Underbart vårtecken att nu god sparris finns i affärerna till bra pris. Så enkelt o gott att grilla dessutom.
Pensla med olivolja, strö på flingsalt, grilla på ganska hög värme i fyra min/sida, vänd ofta.
Till köttet och sparrisen åt vi Isaks favoritpotatis - ugnsstekta potatishalvor. Måste nästan vara enklaste sättet att tillaga god potatis på.
Tvätta och halvera potatisarna, pensla med olja, krydda med grillkrydda eller annan god krydda, tillaga i 200 gr ca 30 min beroende på storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar