lördag 4 juni 2011

Laxburgare med fetaost

Vaknade upp till strålande solsken men lite senare blev hela himlen svart och det började blåsa och regna men efter ett tag hade stormen dragit förbi och det blev alldeles lugnt och soligt igen. Det blåser ordentligt nu igen men inte lika allvarligt som vid lunchtid. Är så less att det alltid ska blåsa så mycket och inte har vi speciellt varmt heller, när man läser om södra Sverige som har värsta sommarvärmen. Vill också svettas!

Till middag åt vi goda laxburgare som vi stekte istället för att grilla eftersom det blåste så mycket och det såg nästan ut som att det skulle börja regna också. Ida hade en kompis här före middagen och hon frågade om han ville äta fisk-hamburgare här. Han sprang hem och frågade om det var ok, sen kom han tillbaka jätteglad och sa att han vill inte ha lök och dressing bara ketchup på hamburgaren. När vi då sa att det var fiskburgare och inte hamburgare vi skulle äta dröjde det inte länge förrän han gick hem och inte kom tillbaka.
Laxburgare med fetaost
400 g laxfilé utan skinn och ben
100 g fetaost
2 tsk potatismjöl eller 1 st ägg
Flingsalt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Smör till stekning

Skär fisken i grova bitar.
Lägg bitarna i en skål och kör hastigt med en handmixer. Låt det inte bli en alltför slät massa.
Tillsätt smulad fetaost, ägg eller potatismjöl och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Forma till biffar med blöta händer.
Stek i medelvarm panna med smör cirka, 4 minuter på varje sida.
Laxburgare, dressing, bulgur och grönsaker. Mums!

Det här blev jättegoda laxburgare som alla åt av t.o.m Isak. Han tyckte det smakade fiskpinnar och det är det bästa betyget man kan få när det gäller fisk. Jag använde, så klart, potatismjöl istället för ägg. Antingen kan man äta laxburgarna med bröd, dressing och grönsaker eller så kan man äta bulgur istället för bröd. Jag gjorde en jättegod fiskdressing/sås med gräslök och philadelphiaost som passade perfekt till fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar