tisdag 31 augusti 2010

Kall äpple-curry-sås

Idag var det dags för veckans fisk och jag föväntade mig stora protester från Olivia och Isak. Men båda åt utan att klaga. Isak mutade jag innan middagen med att lova att vi skulle åka till Game och titta på spel om han åt utan gnäll. Ibland får man ta till sådana knep för att få en lugn måltid.

Barnen tycker att det är godast att mosa ihop lax och potatis med smör och äta på en hårdbrödmacka. Därför gör jag ofta lax i ugn som jag serverar med potatis och en kall sås. Oftast gör jag löjromssås, men idag provade jag en äpple-curry-sås. Har ni någon god sås som ni brukar göra till lax? Jag tar gärna emot såsförslag så jag kan variera mig.
Kall äpple-curry-sås
2 dl crème fraiche
1-2 äpplen
1 bit purjo
1 msk curry
salt o peppar

Skala och riv äpplet. Strimla purjon.
Blanda äpple, purjo, curry och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Servera till lax och potatis.

En god och annorlunda sås till fisk som gick fort att blanda ihop medans laxen var i ugnen och potatisen kokade.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag brukar göra en sås med matlagningsyoghurt som bas.
    Söta med honung, krydda med wasabi (smaka av för rätt styrka.
    Hacka i lite gräslök - klart!
    Supergott till lax.

    //Saga

    SvaraRadera
  2. Det lät ju enkelt och gott. Jag har gjort nå liknande med pepparrot fast då använde jag inte honung. Detta ska testas!

    SvaraRadera