På mitt kalas serverade jag dumleganache med hallon i små glas. Tidigare har jag använt dumleganache på kladdkakemuffins och som tårtfyllning på vår bröllopstårta. Eftersom den är så god kan man äta den bara som den är också.
På bilden ser man även mina fina Mateus-fat som jag fick i present.
Dumleganache3 dl grädde
200 g dumle
Värm grädden. Ta kastrullen från plattan precis innan det börjar koka.
Smält ner dumlekolor i den varma grädden.
Låt dumlegrädden stå över natten i kylskåp.
Vispa dumlegrädden till önskad konsistens.
Spritsa i glas. Dekorera med hallon.
Det är viktigt att dumlegrädden får stå kallt över natten innan den vispas. Eftersom jag hade en efterrättsbuffé använde jag små glas så man skulle orka smaka flera saker. Men är den tänkt som ensam efterrätt kan man välja höga fina glas eller liknande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar