måndag 9 augusti 2010

Varm brietårta

I går var det dags för ännu ett sommarkalas i släkten då det var mammas tur att fylla år. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med mycket gott att äta och många trevliga gäster att prata med. Jag gjorde en varm brietårta med körsbärstomater och basilika som blev en ny storfavorit för mig...och för andra. Den första tårtan gick åt fort så jag for och köpte nya ingredienser och gjorde en omgång till.
Varm brietårta
500 g brietårta
1 ask körsbärstomater
2 msk basilika
2 krm salt
2,5 krm socker
1 krm svartpeppar

Lägg brieosten i en form med lite kant.
Dela körsbärstomaterna i 4 delar. Hacka basilikan.
Blanda ihop tomater, basilika, salt, socker och svartpeppar. Lägg det på brieosten.
Värm i 225 grader i 8-10 minuter.

Osten blev varm, mjuk och såå god. Den var jätteenkel att göra och resultat blev vackert, det röda och gröna på den vita osten, och lite roligare än att bara servera en brieost som den är.

7 kommentarer:

  1. Det var jättegott. Trots att jag åt MYCKET av den igår är jag sugen på att göra och äta av den snart igen:)

    SvaraRadera
  2. Sett många som gör brietårta! måste oxå testa någon gång....

    SvaraRadera
  3. Tycker absolut att du ska testa för det var enkelt och gott.

    SvaraRadera
  4. Måste prova, äter man den till något kex eller bröd eller som den är med tomaterna till?

    SvaraRadera
  5. Jag åt den mest på olika sorters kex. Men jag åt den även som den var med tomaterna och den passar även som tillbehör till kött t.ex. om man äter LCHF och ska utesluta kolhydrater.

    SvaraRadera
  6. Det är så gott med varm brietårta, både som du serverat den och med nötter blandat med honung över.

    SvaraRadera