Igårkväll var mamma och pappa här på middag för att fira Leifs födelsedag i efterskott. Vi åt räkor, löjrom, olika salladssorter, grönsaker, bröd av alla de slag, ostar och en räkfylld ostpaj. Till efterrätt åt vi Pavlova som mamma hade gjort, till det åt vi grädde, jordgubbar, blåbär och mango.
Räkfylld ostpaj
Paj:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl riven västerbottensost
3 krm salt
2-3 msk vatten
Fyllning:
3 dl crème fraiche
2 msk chilisås
svartpeppar
1,5 tsk salladskrydda
1 pressad vitlöksklyfta
Garnering:
ruccola
avokado i skivor
paprika i strimlor
purjolök i skivor
citron
räkor
löjrom i klickar
Pajen:
Arbeta ihop degen.
Platta ut den i en pajform och nagga den. Låt den vila i kylskåp i ca 20 min.
Grädda i 200 grader i 20 min.
Låt svalna.
Fyllning:
Blanda ihop alla ingredienser.
Garnering:
Bred fyllningen över pajdegen.
Garnera med ruccola, avokado, paprika, citron, purjolök, räkor och löjrom.
Den här pajen tyckte alla vuxna om, pajdegen med ost blev jättegod så den kommer jag nog använda till någon annan paj också. Bra bjudrätt, då den ska serveras kall och man kan/bör grädda pajskalet i förväg. Jag gjorde hela pajen i en pajform, ett annat alternativ är att platta ut en rundel av pajen på en plåt och grädda. Sen vid servering lyfter man över den på ett tårtfat och garnerar den.
Den räkfyllda pajen var suveränt god. Mamma
SvaraRaderaDen här måste jag göra någon gång! /Åsa C
SvaraRaderaVästerbottenost och räkor på samma gång... Mums!
SvaraRaderaDet dröjer nog inte så länge tills jag gör den igen för den var så god.
SvaraRadera