lördag 14 november 2009

Marinerade räkor

Idag har vi mest bara gått hemma och slöat. Det är skönt med sådana dagar ibland också. De räkor som blev över igår använde till en förrätt idag.

Marinerade räkor
Marinad
1 dl olivolja
0.5 dl chilisås
2 msk balsamvinäger
2 st vitlöksklyftor
4 blad färsk basilika
salt
svartpeppar
chilipeppar
Räkblandning
400 g räkor med skal
1 st liten paprika
100 g tärnad fetaost
Garnering
sallad, t.ex. maché
1 st citron, i klyftor
vitlöksbröd

Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och basilikan. Lägg det i skålen och krydda.
Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar.
Vänd i räkorna, paprikan och fetaosten i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre.
Fördela på 4 assietter, servera med sallad, en citronklyfta och vitlöksbröd.

Oj, vad gott det här var. Men kan det bli fel när man använder balsamvinäger? Vi vuxna tyckte det här var jättegott medans barnen föredrog att bara äta vitlöksbröd.

1 kommentar:

  1. Har nu gjort ditt recept till 19 st på ett tapasknytkalas. Typ alla frågade efter receptet! Skall byta ut chilisåsen mot tomatpuré nästa gång, men annars var receptet toppen. Stort tack för hjälpen. Fina saker du gör förresten!

    SvaraRadera