Nu är det arbetsvecka igen och man hinner inte med så mycket god matlagning som man vill. Framför allt Ida är så hungrig och grinig redan vid fyra så det gäller att snabbt få nå ätbart på bordet. I söndags åt vi dock en god kycklingrätt med parmaskinka och fetaost. Dessutom använde jag lite av färskoströran som jag hade inuti mina parmaknyten.
Parmalindade kycklingfiléer med ost
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
soltorkade tomater, finhackade
oliver, finhackade
lite grädde
salt och peppar
Mosa osten med lite grädde så att den blir krämig. Krydda med soltorkade tomater, oliver, salt och peppar.
Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med oströran, ca två tsk i varje.
Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
Sätt in kycklingfiléerna i 175 grader i ca 20-30 minuter.
Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
Får du över av oströran kan du göra en sås av den. Antingen en varm sås där du blandar osten med grädde och kokar upp. Krydda ev. mer. Eller så kan du göra en kall sås och blanda oströran med crème fraiche eller yougurt och ev. krydda mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar