lördag 6 juni 2009

Chokladhavrerutor

Idag ska Åsa, Lars, Maja och Einar komma hit, som vanligt ska vi både fika och äta. Jag kom på att jag inte har nån kaka med choklad i frysen och choklad måste man ha. Därför bakade jag chokladhavrerutor på morgonen. De är såå goda, nästan som godis.

Chokladhavrerutor
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
4 msk vetemjöl
8 dl havregryn
250 g smält smör
1 dl ovispad grädde eller mjölk

Ø Blanda alla ingredienserna i en bunke. Om det är väldigt torrt kan en halv dl vatten tillsättas.
Ø Häll smeten i långpanna (ungefär 35*30 cm) och bred ut den till ett ca 1 cm tjockt lager i pannan.
Ø Sätt in i ugnen i 200 grader i 10 min.
Ø Skär den varma kakan i fyrkanter. Låt svalna.
Ø Om man vill, kan man smaksätta smeten med apelsinskal rivet fint från en halv apelsin.

De här är en klar favorit här hemma, men de brukar ta slut så fort för de är godast när man tar dem direkt från frysen. Jag använder mjölkfritt margarin och havregrädde, så den är helt mjölkfri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar