tisdag 18 november 2008

Chokladkolasnitt

Då skålen till matberedaren, bakunderlaget och måtten redan var smutsiga efter julkakorna var det lika bra att baka en till sort. Det fick bli chokladkolasnitt.

Chokladkolasnitt
100 g margarin, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl, ev mer
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat

Rör margarin, socker och sirap riktigt poröst.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Tillsätt det till smörblandingen. Tillsätt ev. mer mjöl.
Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med en gaffel.
Grädda i 175 grader i 13-18 minuter.
Låt svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem lite på snedden.
Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar