Det finns ju en massa olika smaker på fylld pasta numera. Vilken är er favorit?
Färsk pasta med skinksås
1 pkt färsk fylld pasta
1 liten röd lök
1 morot
50 g skinka
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
0,5 dl pastavatten
1 dl parmesanost, finriven
ca 10 små tomater
Skär löken i småbitar, grovriv moroten, dela skinkan i mindre bitar och halvera tomaterna.
Stek löken i lite olja på svag värme tills den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt morötterna, fortsätt stek tills de mjuknat något.
Tillsätt skinkan och tomatpurén, fräs på någon minut.
Tillsätt grädden och låt småputtra.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Ta 0,5 dl pastavatten och tillsätt till skinksåsen.
Blanda ner den färdigkokta pastan, parmesanosten och tomaterna.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda väl och servera genast, ev med mer parmesan.
Vilken kväll vi har haft. Helt plötsligt blev det en högsommardag med en massa plusgrader och strålande sol. Vi satt ute länge efter middagen och njöt av den första sommarkvällen. Som jag njöt!
Svårt att tänka sig att väderprognosen stämmer, för den säger att det nu ska vara mulet och regn i ungefär en vecka. Jag vill ha fler kvällar som denna.