Biff Tagliata med alla smarriga tillbehör lär dyka upp på vårt bord snart igen och definitivt till sommaren då man kan använda grillat kött istället för stekt. Mums!
fredag 11 mars 2022
Biff Tagliata med goda tillbehör
Biff Tagliata med alla smarriga tillbehör lär dyka upp på vårt bord snart igen och definitivt till sommaren då man kan använda grillat kött istället för stekt. Mums!
söndag 6 mars 2022
Preppar
Den ska jag kommande dagar använda till en vegetarisk lasagne, soppa och som tillbehör till kyckling.
Dessutom gjorde jag en omgång av vår favoritsallad och tillagade flera bitar lax. En del av laxen åt jag till middag igår tillsammans med sesamrostad blomkål och sallad. Supergott, alltså jag älskar lax. Så gott och fräsht. Och den sesamrostade blomkål var supergod, recept kommer….
Jag är så nöjd och det känns så skönt att ha förberett en massa så att jag inte behöver fundera så mycket på matlagning till veckan, utan kan pyssla med annat.
tisdag 1 mars 2022
Kycklingtacopaj med majs
Det är inte bara fyllningen som är en favorit, utan även pajskalet är en riktig storfavorit. Visst har ni provat den här varianten som är en blandning mellan paj och pizza?
Vill ni ha något annat pajskal, så har jag ett inlägg med en massa olika varianter. Det populära inlägget hittar ni här.
Kycklingtacopaj med majs
Pajskal
Fyllning
Dagens middag var inte den här goda pajen, utan en annan favorit. Nämligen tacopaj (med samma goda pajskal) som också är en favorit. Jag och Ida har pratat om att vi ska börja med paj-fredagar för vi verkligen älskar detta pajskal och det finns så många olika goda fyllningar. Och på fredagar vill man ha något lätt-fixat och paj är ju hur enkelt som helst att göra och variera.
Men det bästa med dagens middag var inte pajen, utan att hela familjen var samlad. Love it! Men nu har alla övriga sex gått på hockey, medan jag stannade hemma och är hundvakt och ser hockeyn på tv:n. Rätt skönt faktiskt 🙂
lördag 26 februari 2022
Fredagsmiddag med bubbel
Många av samtalen handlade så klart om det ofattbara som nu händer i Ukraina pga Ryssland. Många tankar och funderingar hos oss alla, och man märker att alla har ett behov att prata av sig.
Vi hade en mysig fredagkväll med de vi älskar medan andra familjer inte så långt från oss försöker fly för sina liv. Världen behöver mer kärlek och medmänsklighet.
Snittar till bubbel
Chips med citron-crème fraiche och löjrom
Så gott och min storfavorit just nu, måste nog göra en ny omgång ikväll.
Chili-cheese-snittar
En familjefavorit som ofta dyker upp hemma hos oss.
Finn crisp snacks med cheddarsmak
Dessa snacks är så goda och finns i så många smaker. Har ni testat?
Tacochips med chilismak
Alltid lika gott och alltid lika populärt
Varmrätt
Ugnslax med rostade rotsaker
Så himla gott och enkelt och något vi äter riktigt ofta. Sen kan man varierar med tillbehören.
Fetaostkräm
Idas och många andras storfavorit till framför allt lax.
Äppelcurrysås
En gammal fräsch favorit som jag glömt bort.
Efterrätt
Semmelkaka med vispgrädde
En supergod kaka i semmeltider och så mycket enklare att göra än riktiga semlor. Det är alltså inte en semmelkladdkaka, utan mycket godare. Testa!
måndag 21 februari 2022
Tomhet
Känns som att jag kommer få en massa tid över nu 🙂 Blir ju perfekt då kan jag promenera, städa, plocka, baka, tvätta och vara jätteduktig på kvällarna. Eller så fastnar jag framför tv:n ändå 🙂
I helgen har vi ätit en himla massa goda middagar (igen), så nu har jag goda lunchlådor i veckan. Perfekt!
Helgen började med en god fredagsmiddag, whiskykyckling som fick gå klart i ugnen tillsammans med rostade rotsaker.
På lördag efter Luleås hockeyvinst åt vi den goda kycklingtacopajen som vi alla älskar. Recept kommer….
Söndagsmiddagen lagade Leif och då blev det en krämig och god lasagne. Perfekt avslut på helgen.
söndag 20 februari 2022
Äppeltoscakaka
Innan jag ska gå o lägga mig igen och försöka få nån timme mer sömn tänkte jag ge er ett riktigt smarrigt recept som jag helt har glömt att ge er. Då har ni något gott att läsa om till er söndagsfrukost. Den här äppelkakan åt vi i november, så det börjar verkligen bli dags att dela med mig 🙂
Det var på fars dag när vi firade Leif som jag blandade två av hans favoritkakor – äppelkaka och toscakaka så det blev en äppelkaka med toscatäcke. Riktigt smarrigt och gott.
Äppeltoscakaka
Äppelkaka
Toscasmet
Jag ska inte ta åt mig äran för detta smarriga recept för det är Tareq Taylors recept som jag hittade.
torsdag 17 februari 2022
Hjärtan, hjärtan och ännu mer hjärtan
Jag blev så bortskämd till middagen efter arbetsdagen i måndags. Oftast är det jag som planerar och fixar när det ska firas och till Alla hjärtans dag brukar jag använda hjärt-former och formar till maten. Något som även Leif och Ida gjorde utan min hjälp i år.
Det blev en så himla god och snygg 3-rätters-middag så man kunde nästan tro att det var helg. En bättre måndag helt enkelt.
Till förrätt bjöds jag på hjärtformade vitlöksbröd av pizzadeg. |
Varmrätten var oxfilé, ostsås och ugnsrostade rotsaker. Hur gott?! Dessutom tog de hjärtformerna till en ny nivå genom att stansa ut hjärtan av potatis, sötpotatis och morötter. Så imponerande! |
Till efterrätt bakade Ida en kladdkaka i en hjärtformad pajform. |
Först en mysig helg och sedan en hjärtlig måndag. Lika bra att fortsätta så….
Inser precis att det är helg snart igen. Veckorna brukar gå fort men nu går de ännu fortare, jag hinner inte med. Måste bero på att jag är ny på jobbet och har så mycket och så roligt på dagarna. Alltså jag lär mig så mycket nytt varje dag och jag kombinerar praktiskt arbete med att läsa massor. Perfekt kombo!
Men nu måste jag ju planera helgen och allt gott vi ska äta då 🙂