Vi använde en bit flankstek som vi strimlade och sedan wokade i muurrikan men det funkar lika bra med t.ex. lövbiff och har du ingen muurikka eller wok till grillen kan du steka köttet inne på spisen.
Asiatisk biffsallad
Köttet
5 hg lövbiff, flankstek eller annat kött
chili
vitlök
salt
peppar
1 påse babyspenat
sesamfrön
Strimla köttet.
Värm olja i en wok på spisen eller grillen.
Värm olja i en wok på spisen eller grillen.
Fräs vitlök och chili ett kort tag så oljan tar smak.
Stek/Grilla köttet, salta o peppra.
Tillsätt bladspenaten när köttet börjar bli klart, stek bort vätskan.
Tillsätt sesamfrön, vänd runt några gånger.
Dressing
1 dl thaichillisås
0,5 dl rapsolja
0,5 pressad citron
0,5 dl persilja, finhackad
salt o peppar
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Sallad
salladsmix
tomater, i bitar
rödlök, strimlad
1 paket fryst mango
2 avokado, i bitar
2 avokado, i bitar
Lägg salladen i botten på ett serveringsfat.
Lägg tomater och rödlök ovanpå.
Lägg därefter på köttet och sedan mango och avokado.
Avsluta med att hälla dressingen över alltihop.
Det här har blivit en ny favorit för det blev så himla himla gott och jag måste verkligen hinna med att göra den en gång till i sommar. Då kanske jag kompletterar med lite andra grönsaker också och lite mer bladspenat tror jag.
I morse ringde alarmet klockan sex för då var det dags att stiga upp för att åka i väg till jobbet för att jobba första dagen av fem efter tre veckors semester. Känns skönt att veta att jag har 1,5 vecka semester kvar. Det gick riktigt bra att stiga upp och cykla i väg, hoppas jag känner mig lika pigg hela veckan och hoppas det är lika soligt och varmt varje morgon.
Trots att jag den här veckan ska jobba med arbetsuppgifter som jag inte har jobbat med på ett halvår- år så gick det faktiskt riktigt bra. Skönt att inte göra bort sig första dagen 😀