Ajvarkyckling i ugn
1 kg kycklingfilé
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl crème fraiche
1,5 dl ajvar relish
2 msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Topping
2 tomater, skivade
riven ost
1-2 paket bacon, knaperstekt i bitar
0,5 gul paprika, småbitar
Salt och peppar
Börja med att steka bacon i ugn i ca 10 minuter i 225 grader.
Dela sedan i mindre bitar.
Dela kycklingfileérna i mindre delar (ca 6 delar/filé) och lägg dem i en ugnsform.
Blanda grädde, crème fraiche, ajvar relish, tomatpuré, vitlök, salt och peppar i en bunke och rör om. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen.
Tillaga i 225 grader i ca 25 minuter.
När kycklingen är nästan klar, lägger du på skivad tomat och riven ost.
Fortsätt tillaga i ca 15 minuter tills kycklingen är helt klar och osten har fått fin färg.
Toppa den färdiga gratängen med paprika- och baconbitar.
Kyckling går alltid hem här hemma och även i dag. Faktiskt lite gott att äta något annat en grillat för ovanlighetens skull, men nu får gärna solen komma tillbaka så vi kan/vill grilla igen.
Tillaga kycklingen i såsen ett tag först. |
Lägg på skivade tomater och riven ost. |
Efter ytterligare ett tag i ugnen är kycklingen klar och osten gyllenbrun. |
Toppa med knaperstekt bacon och paprikabitar. |
Servera till valfritt tillbehör, jag valde sallad. |
Det är tisdag och det är sommar (trots vädret) det innebär att jag kommer tillbringa resten av kvällen i tv-soffan, först är det Allsång på Skansen och sen är det Morden i Midsomer. Sommarkänsla deluxe, och det behövs!
Jag kanske t.o.m tar nå gott till teet för jag har ju faktiskt S.E.M.E.S.T.E.R nu, fast bara i en vecka för sen ska jag jobba i tre dagar innan jag börjar min riktiga semester. Men det ska bli såå skönt med dessa lediga dagar, då jag ska vila och kalasa.