Dagens frukost är en kopp te och ett kokt ägg, inte lika lyxig och god som gårdagens frukost då vi åt pannkakor. Pannkakor utan gluten och socker. Jag åt hallon och grädde till mina pannkakor, medan Leif rullade in räkost i sina pannkakor och åt dem som crêpes.
Pannkakor / plättar Lchf
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
4 ägg
1-2 nypor salt
Vispa samman allt med elvisp.
Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan.
Vänd när den har stelnat och stek klart.
Riktigt goda pannkakor/plättar som man alltså både kan ha grädde och bär till, eller som Leif välja salta tillbehör som räkost. Smeten sväller riktigt mycket och blir lite småseg så man får breda ut den i stekpannan, det är inte som "vanlig" smet som rinner ut av sig själv.
Mysig söndagsfrukost med underlägg, servetter och godsaker på tallriken. |