lördag 30 april 2016

Modevisning på Vineyard

Jag har inte visat er bilderna från modevisningen jag var på för två veckor sen. En modevisning med lotteri, goodie bags, snittar och bubbel. Det hade kunnat vara hur bra och trevligt som helst men jag som älskar att fixa fester och evenemang hade nog gjort mycket annorlunda. Det var mycket väntan, långa köer och korta (kiss- och dryckes)pauser, men i en otroligt vacker miljö.


När vi kom dit bjöds vi på goda snittar och Prosecco, men de hade gjort samma misstag som många andra - att de har långbord. När det är flera hundra människor som kommer samtidigt är det bäst att ha flera olika stationer utspridda i lokalen där man kan plocka sitt glas och sina snittar.

När det var dags för modevisningen gick vi till en annan vacker lokal där vår goodie bag stod på stolen och väntade. Efter att ha fixat ett antal goodie bags de senaste åren så var förväntan stor, men besvikelsen var större när det i påsen mest var rabattkuponger som gällde kommande 3 dagar.

Vilka fester och konferenser man skulle kunna ordna i dessa vackra lokaler hos Vineyard Event & Konferens utanför Luleå. Kolla kristallkronorna!

torsdag 28 april 2016

Olivias nudelkyckling

Ännu en hektisk vecka med fullproppat schema börjar lida mot sitt slut. Det är så himla tråkigt att inte hinna blogga så mycket som jag vill och inte hinner jag laga så mycket rolig mat heller. Men vilken tur att jag då har en dotter som lagar mat så jag har lite recept att dela med mig av. Den här nudelkycklingen gör Olivia lite då och då, den är hyfsad enkel, smakrik och riktigt god.


Olivias nudelkyckling

1 pkt nudlar
1 kycklingfilé
paprika
zucchini
thaichilisås
soja

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Tillsätt EJ kryddpåsen.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem. 
Skär paprika och zucchini i mindre bitar och stek dem lite lätt.
Häll thaichilisås och soja över kycklingen, paprikan och zucchinin i stekpannan.
Blanda ner nudlarna.
Rör om och smaka av med mer thaichilisås och soja.

Grönsakerna kan man variera efter tycke och smak, men den här varianten är den Olivia ofta gör. Vill man förenkla rätten så använder man färdigstekt kyckling.

*********************

I dag har vi varit med jobbet till Skellefteå för lite erfarenhetsutbyte med de som jobbar med samma saker som vi. En riktigt rolig dag med många trevliga människor och intressanta ämnen. Såna här dagar lever man länge på och det var värt att sitta fyra timmar på bussen.

Men nu är jag otroligt trött och längtar till sängen för jag vill vara utvilad och pigg till helgen. En helg som innebär fest och firande mest varje dag. Ser ut att bli en riktigt bra helg alltså, hoppas att även vädret är med oss.

tisdag 26 april 2016

Salt o Peppar

Måste visa er mina nya salt- och pepparkvarnar!

Så snygga och stilrena och de passar perfekt i vårt kök. Jag älskar köksprylar och har alldeles för mycket av det mesta, men det finns inget roligare att köpa och få. Men nu börjar det nog bli dags att göra sig av med lite också, alla lådor och skåp är överfulla och det är svårt att hålla ordning.


Till och med lådan som kvarnarna låg i var fin, en perfekt presentkartong till någon kökstokig :)


Det blev en lång arbetsdag i dag, direkt från jobbet gick jag till Astma- och Allergiföreningens kansli där det var dags för arbetskväll. Vi hade en lång to-do-lista såsom ansökningar, rapporteringar och planering av nya aktiviteter. Tyvärr kom vi igång sent med vårt arbete och värdefull tid gick till spillo så vi hann alldeles för lite och jag kom hem alldeles för sent. Jag ligger inte på plus hos barnvakterna (Olivia och Isak) :)

Nu är det dags för sängen för att vara pigg och effektiv i morgon också då det är en ny to-do-lista som ska betas av.

måndag 25 april 2016

Måndagkväll

Trots en förkylning i kroppen och hemsk hosta har jag varit riktigt effektiv i dag och fått så mycket jobb gjort. Det är sån skön känsla när man har avslutat en massa olika påbörjade jobb. Men nu ska det bli skönt att gå o sova och hoppas på bättre hälsa och bättre väder i morgon. För i kväll har det varit riktigt busväder då det snöade i sidled, det bästa med det vädret är att det är lite extra mysigt att vara inne och krypa ner i soffan. Dessutom har inget barn vela gå ut så jag har fått ha dem alla hemma hela kvällen. Me like!

Älskar dessa bilder och texter. Visst gillar ni den här fb-sidan?

Tips på snabbmat

God morgon!

Nu är vi i gång med en ny vecka och gårdagens härliga sol och värme verkar bytas ut mot snöoväder i dag. De har varnat om att det ska vräka ner snö här under eftermiddagen och kvällen. Vi får väl se om de får rätt eller om det blir regn istället.

Jag tänkte tipsa er om en god maträtt med minimal ansträngning vid tillagning. Även en matbloggare tar till genvägar ibland. Jag fick möjlighet att prova Kronfågels Pulled Chicken Taco Style och var lite skeptisk och inte blev det bättre när jag öppnade paketet och såg en stor gråaktig knöl av kycklingkött. Men jag blev positivt överraskad för när maten väl var tillagad såg det riktigt gott ut och det smakade bra också.

söndag 24 april 2016

Ugnsstekt kålrabbi

Har ni provat kålrabbi nångång? Det hade inte jag innan i fredags. Det är en ganska okänd rotsak med få kolhydrater, perfekt för mig just nu. Den var med i senaste matkassen från Linas och hade den inte varit det hade vi nog inte provat den, för jag visste knappt att det fanns något som hette kålrabbi. Men nu när jag väl har provat den så lär det bli fler gånger.


Ugnsstekt kålrabbi

Skala kålrabbin och dela i stavar.
Lägg på ugnsplåt med papper.
Ringla över olja och salta.
Ugnsstek i ca 200 grader i ca 30-40 minuter.

Det var ganska mycket kål-smak, men riktigt gott. Alla vi tjejer tyckte om det och vill ha det fler gånger. Bra betyg! Vi åt det till grillat kött, sallad och bearnaisesås och saknade inte pommes frites det minsta lilla.

Så här ser rå kålrabbi ut. Fast jag såg på affären nu att de inte hade nån blast kvar på sina.

lördag 23 april 2016

Krämig stark kycklinggryta med grönsaker

En solig lördag och en lång att-göra-lista betyder att man struntar i listan och gör roligare saker istället. Visst blir man lycklig av sol? Vi tog en lång sovmorgon innan vi åkte i väg och fixade en massa ärenden, hann dock inte allt. Nu ska altanen skuras och alla utemöbler ska plockas fram. Love it!

Förra helgen åt vi en krämig, stark och god kycklinggryta och färgglada, goda och fräscha grönsaker.


Krämig kycklinggryta

1 kg kycklingfiléer
2-3 tsk sambal oelek
1 dl thaichilisås
2 dl crème fraiche 
2 dl grädde
salt, peppar

Grönsaker

broccoli
paprika
zucchini
purjolök

Skär kycklingen i mindre bitar, bryn den och salta o peppra.
Lägg i en gryta.
Rör ner crème fraiche, grädde, thaichilisås och sambal oelek i grytan. 
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt.
Grönsaker
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Stek i olivolja, krydda med örtsalt och svartpeppar.

Istället för att tillsätta grönsakerna till grytan och riskera att de kokas för länge och blir mjuka o tråkiga kan man steka dem på sidan om och servera till grytan. Vill man kan man även servera pasta, ris, klyftpotatis eller något annat till kycklinggrytan.

Vill man inte ha så stark mat så drar man ner på mängden sambal oelek. Smaka av så att det blir rätt styrka just för dig.