Zucchinipizza Lchf o mandelfri
Pizzabotten Lchf o mandelfri
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosmjöl
0,25 dl sesamfrön
100 g riven smakrik ost
lite salt
Fyllning
tomatsås
rökt skinka
zucchini
riven ost
Pizzabotten
Vispa ägg, grädde, fiberhusk, kokosmjöl och sesamfrön med elvisp.
Blanda sist ner osten.
Låt stå ca 5 minuter.
Fördela degen på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader.
Fyllning
Skiva zucchini och dela sen ev. i kvartar eller halvor.
Stek i olivolja tills zucchinin är lite mjuk, krydda med örtsalt.
Dela skinkan i mindre bitar.
Bred ut tomatsås på den förgräddade pizzabotten.
Fördela resten av fyllning på pizzan.
Grädda i 200-225 grader i ca 15 min tills osten smält och allt fått fin färg.
Det här var riktigt gott och jag saknade inte alls vanlig pizza gjord på mjöl. Det var inte speciellt svårt att göra botten heller. Men jag gjorde nog botten lite för tjock så nästa gång ska jag breda ut den mer på plåten så att den blir tunnare.
Fyllningen kan man så klart variera efter eget tycke och smak. Zucchini är kanske lite ovanligt på pizza men prova för det är riktigt gott.
Pizzabotten innan gräddning. Men nästa gång ska jag stryka ut den mer så att den blir lite tunnare. |
Pizzabotten efter den är förgräddad. Visst ser den fin ut? |
Pizzan är klar! Ät o njut! |
Vilken spännande kväll! Dels är det andra semifinalen mellan Luleå hockey och Frölunda, vi förlorade första så nu måste vi vinna. Just nu leder vi med ett mål med en period kvar. Dels har jag två barnsaker-annonser på Facebook Köp, byt o sälj där det bjuds hyfsat mycket och det är en timme kvar. De får gärna bjuda lite mer ;)
Nu är period tre i gång så nu måste jag koncentrera mig!
Vi hörs i morgon då ni ska få fler kolhydratsnåla recept.
Uppdaterat: Lule vann med 4-2