Oj vilken dålig bloggare jag är!
Till mitt försvar kan jag säga att det först berodde på att det inte hände någonting här och sen hade vi inget internet. Men nu har vi internet igen och jag kan äntligen skriva till er.I lördags åkte vi till Åre i ett dygn så att familjens slalomåkare skulle få åka lite slalom under jullovet. Som oftast när vi vill ha en festmiddag trots att vi är i ett kök med både tom kyl och tomt skafferi så lagar vi kött, klyftpotatis, ostsås och sallad. Hela familjen älskar det och det består av få ingredienser som man kan köpa nästan var som helst.
Ida gjorde en förrättspinne med sallad o gurka. Fin, eller hur? |
Fjällstugemiddag
lövbiff eller fläskfilé
klyftpotatis (fryst)
sallad och grönsaker
ostsås
1 förpackning smaksatt ost
2-3 dl grädde
Stek köttet i skivor. Tillaga klyftpotatisen enligt anvisningarna. Gör en god sallad.
Blanda ihop ost och grädde på svag värme i en kastrull.
Låt koka några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera!
Alltså detta är så gott och så enkelt. Perfekt i en fjällstuga när man har ont om tid och ont om ingredienser. Den här gången använde jag vitlöksost men det blir lika gott med ost som är smaksatt med chili och använder du pepparost så får du en god pepparsås.