Till gårdagens laxmiddag bjöd jag på en ny variant av rabarberpaj med smak av kanel och kardemumma.
Kryddig rabarberpaj
175 g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
500 g rabarber
0,5-0,75 dl råsocker
(ta den mindre mängden om du vill ha riktigt syrlig smak)
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Smält smöret.
Blanda ner de övriga ingredienserna till det smälta smöret och gör till en deg.
Skiva rabarbern i ca 0,5 cm tjocka skivor och blanda med socker, potatismjöl och kryddor.
Fördela rabarbern i en pajform (behöver inte smörjas).
Klicka över degen och grädda i nedre delen av ugnen i 175-200 grader i 20-30 minuter.
En perfekt paj för mig! Mycket smak av kanel och kardemumma (mina favoritsmaker) och en krispig yta (tack vare smör och socker) Hela pajen gick åt efter middagen så det tar jag som ett gott betyg.