Dagens fiskmiddag blev lax med få ingredienser som jag blev tipsad om i går på Facebook när jag efterlyste bra lax-recept. Ni vet väl att ni kan följa Få lite matro på Facebook. Klicka här och gilla sidan.
Lax med dillmajonnäs
500 g laxfilé
1 dl majonnäs
0,5 dl finhackad dill
salt och peppar
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Blanda majonnäs med dill, salt och peppar i en skål.
Bred ut dillmajonäsen ovanpå laxen.
Ugnsbaka laxen i 20-30 minuter på 200° tills den är färdig.
500 g laxfilé
1 dl majonnäs
0,5 dl finhackad dill
salt och peppar
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Blanda majonnäs med dill, salt och peppar i en skål.
Bred ut dillmajonäsen ovanpå laxen.
Ugnsbaka laxen i 20-30 minuter på 200° tills den är färdig.
Jag är inte så jätteförtjust i majonnäs men provade ändå denna enkla laxrätt med väldigt få ingredienser som vi alltid har hemma. Den var väldigt enkel att göra och det uppskattas när man kommer hem trött och hungrig med ännu tröttare och hungrigare barn. Men nästa gång blandar jag nog både majonnäs och crème fraiche med dill.
Nu ska jag åka och handla inför helgens festligheter, när jag kommer hem är det städning som står på programmet. Sen ska jag sätta mig och söka lite inspiration på något roligt drinktilltugg. Har ni något läskigt/roligt/bra drink-tilltugg som passar i Halloween-tider? (Borde ju ha kommit på detta innan jag åkte och handla, men i värsta fall får jag kompletteringshandla imorgon eller på fredag)